Tisztelt Lakosok!

Fityeház Község Önkormányzata, Murakeresztúr Község Önkormányzata, Szepetnek Községi Önkormányzat, Tótszentmárton Községi Önkormányzat, Tótszerdahely Községi Önkormányzat létrehozta a Szepetnek székhellyel működő Térségi Közterület-felügyeleti és Mezőőri Szolgálatot.
A társulás feladatai:
A közterületek rendjének fenntartása és biztosítása, a jogszabálysértések és jogsértések megelőzése és felderítése, valamint az önkormányzati vagyon és a termőföldön lévő, illetve ahhoz tartozó termények és termékek, felszerelések, eszközök, haszonállatok, továbbá mezőgazdasági építmények, földmérési jelek védelme érdekében végzett tevékenység.
A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1. § (1) bekezdése alapján feladat a közterületi rend és tisztaság, valamint az önkormányzati vagyon védelme.
A fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezőőri szolgálatról szóló 1997. CLIIX. törvény 16. § (1) bekezdése alapján a termőföldek őrzése.

A szolgálat kiépítésével a közterületi szabálysértések kihágások bűncselekmények visszaszorítása várható, és az önkormányzatoknak lehetősége nyílik jogi eszközökkel is fellépni a jogszabályba ütköző magatartások szankcionálására. Lehetőség van a szabálytalanságok észlelése esetén figyelmeztetésre, helyszíni bírság kiszabására valamint szabálysértési feljelentés megtételére.

A Térségi Közterület-felügyeleti és Mezőőri Szolgálati Társulás munkatársai a lakossággal együttműködve végzik ellenőrző tevékenységüket a település területén.Az alábbi elérhetőségeken a Szolgálat munkatársai késséggel állnak a lakosság rendelkezésére amennyiben feladatkörükbe tartozó ügyekben Önöknek tájékoztatásra van szükségük, vagy bejelentést szeretnének tenni.
Telefonszám:
06-30-1526012
munkanapokon 07 és 20 óra között hívható

E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyeljünk környezetünk tisztaságára, óvjuk községünket!

2019 közösségi együttélés szabályai rendelet elfogadott